FSKF Liitto


Suomen Shorinji Kempo Liitto FSKF – Finnish Shorinji Kempo Federation

Suomessa Shorinji Kempo -toimintaa edistää ja ohjaa Suomen Shorinji Kempo Liitto – FSKF. Liitto, joka on rekisteröity yhdistys, perustettiin 18.6.2000 edistämään Shorinji Kempon harrastustoimintaa Suomessa. Sen tavoite on kehittää ja parantaa Shorinji Kempon harrastusmahdollisuuksia ja tukea jäsenseurojen toimintamahdollisuuksia ja yhteistyötä. Liiton jäseniä ovat kaikki suomalaiset Shorinji Kempo seurat.
Liitto sai World Shorinji Kempo Organizationin virallisen maaorganisaation statuksen loppuvuodesta 2001.

WSKO World Shorinji Kempo Organization

FSKF kuuluu kansainväliseen World Shorinji Kempo Organization :iin – WSKO, jonka pääpaikka Hombu on Japanissa Tadotsussa Shikokun saarella . FSKF on WSKO:n valtuutettu maaorganisaatio.

Toiminta

Liiton vastuulle kuuluvat mm. harjoittelijoiden rekisteröinnit, vyökoeraportoinnit ja maksujen kerääminen ja tilittäminen.

Liitto tukee ja järjestää yhteisiä leiri- ja harjoitustapahtumia. Näissä tilaisuuksissa harjoittelijat – kenshit – ympäri Suomea tapaavat toisiaan, saavat uutta oppia eri opettajien johdolla ja samalla mahdollisuuden harjoitella toistensa kanssa. Opettajina toimivat joko liiton kotimaiset opettajat- senseit – tai sitten kansainvälisiä senseitä. Tapahtumien kesto vaihtelee puolikkaasta kahteen päivään. Leireillä on normaalin tekniikkaharjoittelun lisäksi myös ns. vetäjäkoulutusta seuravastaaville.

Vyökokeet

Liiton vastuulla on myös vyökokeiden organisointi. Maatasolla federaatiossa toimivat viralliset vyökokeiden pitäjät Qualified Examiners, joilla on oikeus pitää vyökokeita aina 3.Daniin asti. Tämän jälkeen vyökokeet tapahtuvat joko Japanissa tai kansainvälisten leirien yhteydessä ns. Special Grading -tilaisuuksissa.

Hallinto

Liiton toiminnasta vastaa liittokokous, joka kokoontuu pääsääntöisesti kaksi kertaa vuodessa. Liiton käytännön toiminnasta vastaa liittokokouksessa valittu liittohallitus.
Liittohallituksen puheenjohtajana ja samalla federaation presidenttinä toimii
Timo Mäki-Kuutti 5.Dan Daikenshi, Jyväskylä Branch
Liiton sihteerinä toimii
Kirsi Mäki-Kuutti 4.Dan Seikenshi, Lahti Branch

Liiton jäsenet eli seurat

Käytännön harjoittelutoimintaa pyörittävät paikallisella tasolla rekisteröidyt yhdistykset eli seurat. Seurat kuuluvat Suomen Shorinji Kempo liittoon varsinaisina jäseninä ja tätä kautta myös kansainväliseen World Shorinji Kempo Organization:iin – WSKO. Liittoon kuuluvien seurojen harjoittelijat eli kenshit rekisteröidään WSKO:iin Japaniin.

Ota yhteyttä email     info(at)shorinjikempo.fi