Terveiset Hämeenlinnan leiriltä 26.3.

Suomen Shorinji Kempon 50. juhlavuoden ensimmäisen tapahtuman paikkana oli maaliskuun viimeisenä viikonloppuna Hämeenlinnan seuran kotisali. Tällä kertaa Hämeessä ei oltu hitaimpia, kun juhlavuoden leirivuoroja varattiin edellisen vuoden puolella.
Vaikka sää ei hellinyt leirin osallistujia kevätauringolla, oli dojolla lämminhenkinen ja energinen tunnelma. Alkuvuoden viimeisimpien koronasulkujen jälkeen leirille pääsy oli selvästi odotettu ja toivottu tapahtuma.

Leirin teemana oli liikkuminen ja sen käyttö tekniikoiden soveltamisessa. Samoja yksinkertaisia jalkojen ja vartalon liikkeitä toistettiin alkulämmittelyssä sekä goho– ja juho-tekniikoissa.

Hämeenlinna 26.3.2022

Kaikki osallistujat heittäytyivät jalkojensa vietäväksi ihailtavalla innolla ja joissain tekniikoissa jalat pyyhkäistiin kirjaimellisesti alta. Leirin päätteeksi pohdittiin pariharjoittelutekniikoiden eli hokein ja tekniikoiden käytännön soveltamisen yhtäläisyyksiä ja eroja. Näitä piti toki myös kokeilla käytännössä oppimiskokemuksen tehostamiseksi.

Leirin jälkeen kuulumisia päästiin vaihtamaan vielä perinteeseen kuuluvalla illallisella. Tällä kertaa paikallisseura oli varannut paikaksi ravintola Boran, joka tarjosi välimerellisten annosten lisäksi erinomaisia puulämmitteisessä uunissa valmistettuja pizzoja.
Tästä on hyvä jatkaa Suomen Shorinji Kempon 50. juhlavuoden muihin tapahtumiin.

Petteri Pulkkinen, Hämeenlinna branch